ישראל היא אחד המקומות המובילים בעולם ביזמות וחדשנות טכנולוגית. על פי נתוני חברת המחקר IVC-Online, בשנת 2021 נשבר (שוב) שיא האקזיטים הישראלי ו-248 וסטארט-אפים ישראליים נמכרו או הנפיקו בסכום כולל של 23.5 מיליארד דולר. חברות אחרות גייסו סכומי כסף גדולים וחלקן אף הפכו לחדי קרן. 450 חברות טכנולוגיה בינלאומיות מחזיקות מרכזי פיתוח בישראל, ומדי שנה מושקע בחברות סטארט-אפ ישראליות כסף רב. ההערכות הן שבישראל יש כיום כ- 9,300 סטארט-אפים, ומאות משקיעים.ות, כאשר מדי שנה מוקמים בישראל כ-700 סטארט-אפים. קרנות הון סיכון ישראליות וזרות וחברות רב לאומיות כל הזמן מחפשות הזדמנויות השקעה בסטארט-אפים ישראליים
המספרים המסחררים הללו, מושכים לשוק משקיעים רבים, אנג'לים, קרנות הון סיכון, חממות הם רק חלק מהגורמים שנכנסים לתחום ההשקעות בסטארט-אפים. עם זאת, לצד הפוטנציאל הגלום בהשקעות אלו, ישנו גם סיכון רב, הסטטיסטיקה מראה כי רוב הסטארט-אפים לא יצליחו והמשקיעים שמימנו אותם, יפסידו את כספם. הסיכוי הנמוך להשקיע בחברה מוצלחת, מציב בפני משקיעים פוטנציאלים דילמה במי להשקיע ומהם הקריטריונים הנכונים לבחירת ובחינת ההשקעה? ולכן, כל מי שמעוניין להשקיע בחברת סטארט-אפ, רצוי שירכוש את הידע ההתחלתי, הקשרים והחיבורים החברתיים, לפני שמשקיע בסטארט-אפ.
במידה ומחליטים להשקיע בסטארט-אפים, מומלץ לפזר סיכונים ברמת ההשקעה ואחוזי השליטה בחברה, לבחון היטב את צוות היזמים, לבדוק את הפוטנציאל והמודל העסקי ואחוזי הדילול העתידים. ובעיקר כדאי ללמוד מהניסיון ומהידע של משקיעים ותיקים בתחום ולבצע התנסות מעשית בהערכת השקעות. בדיקות אלו יקטינו את הסיכון הפוטנציאלי הכרוך בהשקעה ויגדילו את אחוזה ההצלחה בה.
תכנית ייחודית זו מיועדת למעוניינים להשתלב בתחום השקעות הון סיכון בישראל, בין אם כמשקיעים פרטים ובין עם כאנליסטים בחממה או בקרן הון סיכון. התכנית מקנה למשתתפים את הרקע והניסיון הראשוני הדרוש להשקעות בחברות סטארט-אפ. החל מהכלים הנחוצים להבנת צורת החשיבה של משקיעי הון סיכון פוטנציאליים, דרך עולם המושגים, וכלה בניסיון המעשי ההתחלתי. במהלך הלימודים תהיה התנסות מעשית בהערכת השקעות, ולימוד ישיר ממשקיעים בקבוצות קטנות.
-
מתחיליםדצמבר 2023
-
לשריין ביומן
-
כמות מפגשים12 מפגשים