זהר שני - חרדון, מנהלת הדרכה חו"ל רשות שדות התעופה

זהר שני-חרדון, מנהלת הדרכה חו"ל רשות שדות התעופה

• שם החברה/מיזם: רשות שדות התעופה
  • תחום פעילות: הדרכה / תעופה
  • שנת הקמה: 1977 (חוק סטאטוטורי)
  • מספר עובדים: 3800
  • פרופיל אישי קצר: בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה,סוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב, בוגרת תואר שני במינהל ומדיניות ציבורית למנהלים באוניברסיטת חיפה, מנחת קבוצות בתחומים שונים, מתמחה בסדנאות ראיון ובסדנאות למניעת הטרדה מינית באירגונים. נשואה + 3 ילדים. במקצועי מנהלת את תחום ההדרכה בחו"ל ברשות שדות התעופה.

שם התכנית שלמדת בלהב:
פסיכולוגיה חיובית - נובמבר 2012.

מהו המהלך העסקי החכם והבולט ביותר שעשית בעקבות הלימודים בלהב?
אני מתנדבת בתוך מקום העבודה כמנחת קבוצות בתחום מניעת הטרדה מינית (שינוי קטן אך מתגמל) כמו כן מנסה להשתלב בהתנדבות הכוללת הנחייה וחינוך נוער (במסגרת "מסילה"-עיריית תל אביב). כל שאר המהלכים הם אישיים וקשורים לדרך בה אני מקבלת את פני היום בכל בוקר ומקבלת את האנשים והאירועים שאני פוגשת מידי יום.

לקחים ומסקנות שהפקת בעקבות התכנית, העשויים לסייע למנהלים אחרים:
המסקנה האישית העיקרית מבחינתי היא כמובן ההזדמנות לצמיחה עיסקית ואישית שיש בכל סיטואציה/אירוע/שינוי. כי כאמור "החיים הם לא לחכות לסערה שתחלוף אלא ללמוד לרקוד בגשם".

תארי במספר מילים את חווית הלמידה בלהב:
החוויה של הלמידה בלהב היא כל כך חיובית שכמובן לא פיספסתי אף הזדמנות ללמוד עוד ועוד, המרצים היו מצוינים ובעיקר ההרגשה הייתה שיש סימוכין/מחקר/עובדות לכל הדברים שנלמדו, וזה בהחלט לא היה עוד קורס של פסיכולוגיה פופולרית.

השאלון האישי:

• איזו דמות מקצועית השפיעה עליך? ד"ר טל בן שחר.
  • עבודה ראשונה: ראש צוות בביטחון בשדה התעופה.
  • דף הבית שלך באינטרנט: רשות שדות התעופה/ערוץ הספורט.
  • מהו ג'וב חלומותייך? כתיבת ספרים והנחיית קבוצות/הרצאות/סדנאות בנושאים של פיתוח אישי (לא רוחני כי אם פרקטי) ובנושאים של ראיונות אישיים בכל תחום.
  • איפה את רואה את עצמך בעוד 5 שנים? מנהלת גיוס ומיון עובדים ברשות שדות התעופה ובמקביל מנחת קבוצות בנושא של פיתוח אישי/ פרקטי.

לכל סיפורי הבוגרים

כנס מנכ"לים: חדשנות פורצת דרך