מחפשים את הסוד

להב גלובל

במהלך השנה האחרונה להב נמצאת בתנופת התפתחות בינלאומית. בשנתיים האחרונות התקיימו עשרות תכניות ניהול למנהלים, אנשי עסקים, יזמים ואנשי ממשל ממדינות שונות ברחבי העולם, ביניהן סין, דרום קוריאה, הודו, ארגנטינה, ברזיל ועוד, כאשר מטרת המשלחות היא ללמוד מפי אנשי האקדמיה והתעשייה המובילים בישראל את סוד ה-Start-Up Nation.

בתחילת 2014 הגיעה ללהב משלחת של יזמים יהודים צעירים ומבטיחים מארגנטינה ומברזיל, שהגיעו לישראל במטרה ללמוד כיצד להפוך רעיונות מבריקים למציאות עסקית. בתום חודש אינטנסיבי של לימודים תיאורטיים ופרקטיים בלהב ובאקסלרטור הייחודי של עמותת גבהים באוניברסיטת תל-אביב - שם נהנו היזמים מליווי צמוד של מנטורים ישראלים מובילים מתחום החדשנות והיזמות אשר תרמו להם מהידע שלהם ומניסיונם האישי – הציגו המשתתפים את הפרויקטים הסופיים שלהם ביום מיוחד ומרגש, אל מול פאנל שכלל את המנטורים, בכירים מאוניברסיטת תל-אביב ומנהלים בכירים מתעשיית ההיי-טק הישראלית.

עם עזיבת המשלחת הדרום אמריקאית נחתו בלהב שתי משלחות של אנשי עסקים סינים, בזו אחר זו. הראשונה הורכבה מאנשי עסקים מובילים מתחום הפרמצבטיקה, הרפואה והביוטק, שהשתתפו בתכנית ייחודית בנושא חדשנות בתחום הביו-רפואה. במשך שבוע מרוכז ויסודי, למדו אנשי העסקים מהמומחים המובילים באקדמיה ובתעשייה בתחום החדשנות העסקית, אודות פיתוח מוצרים חדשים וצמיחתם בשווקים טכנולוגיים, הפיכתם של רעיונות למוצרים ויראליים, הנהגת עובדים לחדשנות ואודות יזמות בשווקי הביומד והפרמצבטיקה. במסגרת הביקור נפגשה המשלחת עם אנשי עסקים ומנהלים בכירים מישראל בארוחת ערב חגיגית, ביקרה בחברות ובמפעלים המובילים בתחום בישראל והתרשמה מן הטכנולוגיות והמחקר המתקדם.

המשלחת השנייה מסין כללה מנהלי חברות בכירים, לקוחות של חברת ניהול הון. המנהלים הגיעו להשתתף בתכנית לימודים יוצאת דופן בנושאי חדשנות ויזמות וללמוד הן מבחינה תיאורטית והן מבחינה מעשית כיצד עושים זאת נכון. הקבוצה נחשפה למוחות המבריקים ביותר בתחום, ביניהם: מר שאול זינגר, כותב הספר "Start-Up Nation"; מר יוסי ורדי; פרופ' ישראל אומן, חתן פרס נובל בכלכלה; ד"ר יוסי בכר, יו"ר בנק דיסקונט; ד"ר מרדכי קידר ועוד. בנוסף לשיעורים שהתנהלו בכיתות, יצאו המשתתפים לשטח וביקרו בחברות המהוות את חוד החנית של התעשייה, דוגמת Given Imaging, Rewalk ו-Rainbow Medical ונפגשו עם שר הכלכלה, חה"כ נפתלי בנט.

להב חוגגת 50
מסלול ניהול עסקי בכיר